schmici.com Csak az vesztes aki feladja! Én HARCOS VAGYOK!

Mitől félek 25/30

Nagyon fontos szerintem, hogy az ember tudja, hogy mitől fél és ha lehet akkor ezeket a dolgokat próbálja meg leküzdeni. Igazából nem sok dolog van amitől félnem kéne mégis ezek stresszt eredményeznek bennem. Szóval mitől is félek?

1. Bizonytalanság. Hihetetlen, hogy ilyen általánosan, de mégis egy szóban meg lehet fogalmazni, hogy mitől félek. Nem jó, mert nem tudod, hogy mi történik, nem tudsz tenni ellene és ugye ezáltal azt sem tudod, hogy mikor következik be. Sajnos ezen a dolgon nem tudok változtatni és így nagyon nehéz kezelni.

2. Anyagiak. Bár itt nem szenvedek problémáktól és szerencsére várhatóan a családunk is tudna segíteni, ha úgy hozná a sors, de az anyagi célok elérése és megtartása mindig nagyon fontos volt, mert ezzel lehet alapozni a terveimet és ez sokat segít bizonyos bizonytalansági tényezők javításán. Tudom magamról, hogy néha túl anyagias vagyok és ezen változtatnom kell, így talán ez a „félelem” is csökkenne.

3. Egészség. Mivel ezt nem tudom annyira befolyásolni, ezért nem aggódok miatta, de amikor hirtelen történik valami akkor aggódok miatta, főleg ha nem velem történik. A saját egészségem talán annyira nem aggaszt, inkább csak ha valami fájni fog vagy kényszerhelyzetet eredményez és nem lehet máshogy megoldani. Az viszont, ha más egészségével van probléma amin nem tudok változtatni az nagyon meg tud viselni. Volt ilyen időszaka életemnek és örülök, hogy most úgy-ahogy, de túl vagyok ezen az időszakon.

Ezeken a félelmeken sokszor segít a Út a boldogsághoz című bejegyzés és az a gondolatmenet, hogy el kell fogadni, hogy az életben vannak dolgok és embereket amiket és akiket nem tudok megváltoztatni, így csak elfogadni lehet, illetve kezelni a hatásukat. Így kell, hogy legyen eza félelmekkel is. 🙂