schmici.com Csak az vesztes aki feladja! Én HARCOS VAGYOK!

Hol voltam 10 éve 26/30

Amikor összeszedtem azokat a témákat amikről írni szeretnék akkor még nem gondoltam, hogy lesznek olyan nehéz témák amelyekre lényegében nem is szívesen emlékszem vissza, viszont ezzel a témával viszonylag könnyű helyzetben vagyok. 10 éve??? Bakker akkor voltam 20 éves (vagyis technikailag még csak 19). Totál fiatal voltam. Akkor még tényleg gyerek voltam, bár most is valahogy így vagyok és nem is igazán akarok változtatni a „gyerekségemen”.

Szóval 10 éve még „csak” 4 éve voltam együtt Judittal. Még boldogok voltunk, már főiskolára jártam. A fősuli jó volt, mert sokat voltam otthon és bár hetente párszor Pestre kellett menni, de azért nem voltak nagy nehézségek. Akkor még csak az számított, hogy a suliban minden nagyjából rendben legyen, legyenek matekos diákok, legyek a Judittal és végül pedig, hogy tudjak letölteni a netről filmeket. 🙂 Akkor még nem hittem magamban annyira és nem láttam meg olyan lehetőségeket amelyeket ma már szinte kézzel fogok.

Akkor még csak az volt a cél, hogy legyen egy munkahelyem és nem voltak olyan szintű terveim, mint most. A munka is nagy kihívásnak számított, pedig akkor még nem volt ilyen szintű gazdasági válság (sorozat), mint most. Most a 10 évvel ezelőtti állapot kánaánnak tűnik. 🙂 De azért izgultam, hogy legyen állásom.

Szóval akkor még el se tudtam képzelni, hogy legyen autóm, sőt esetleg céges autóm… Sose gondoltam volna, hogy lesz vállalkozásom és „automatikusan” fogok pénzt keresni. Bakker 10 éve fingom se volt, hogy most hol fogok tartani. Így nehéz lesz megírni azt a bejegyzést, hogy hol akarok lenni 10 év múlva.

10 éve még a legtöbb rokonom és nagyszülőm élt és egészséges volt. Ez nagyon hiányzik, de ez is az élettel jár.

10 éve még nem voltak ősz hajszálaim, nem volt egy ráncom se, de kb ugyanennyi pattanásom volt (van ami nem változik :)).

10 éve még nem buliztam, csak nagyritkán ittam meg 1 pálinkát és a bort ki nem állhattam. Most meg ott tartunk, hogy ha bulizás van akkor nagyon el tudom ereszteni magam.

10 éve még azt hittem, hogy a Judittal fogok élni és ekkorra már lesz egy házunk és gyerekeink. Dehát a dolgok változnak. 🙂

10 éve még teljesen mások voltak a barátaim. Mostanra ebben is nagy változás volt.

Igen. Ez egy fontos szó. Változás. Nagyon sok dolog változott 10 év alatt amiket nem tudsz tervezni és amit tervezel az meg nagyon sokszor nem történik meg. Mi lesz ennek az eredménye… Hát jó esetben, amolyan GPS-s mondással „Újratervezés!”. De ez nem rossz dolog. Egyszerűen el kell azon gondolkodni néha, hogy mi volt az ami pozitív volt és mit kellett volna máshogy tenni a 10 évben. A hibákról már írtam, a félelmekről szintén, de azért sokkal jobb most, mint 10 éve volt. Köszönöm mindenkinek aki segített benne! 🙂