schmici.com Csak az vesztes aki feladja! Én HARCOS VAGYOK!

Legnagyobb hibák 13/30

Sokan egoistának gondolnak, még barátaimtól is kaptam rá célzást amit szerintem sokan azért gondolnak, mert ha kell akkor dumálok és ssajnos nem mindig figyelek, hogy kérdezni is kell nem csak mondani. Ettől függetlenül nem tarto. Magam egoistának, viszont tudom , hogy követtem el hibákat és vannak most is hibáim. A hibák egy részéből tanul az ember, egy másik részén pedig változtatnom kell.
Talán az egyik legnagyobb hülyeség amit elkövettem az a házasság volt. Persze akkor még nem tudhattam, hogy mi lesz a vége és igazából nagyon sokat profitáltam belőle emberileg, de szerintem ezeket megtanulhattam volna egy felesleges papír nélkül is. 🙂 Talán ez majd segíteni fog, hogy a gyerekeim egyszer a távoli jövőben ne kövessék el ezt a hibát. A régi korban a járás meg a csajozás biztos Isten ellen való dolog volt, de rá kel jönni, hogy ez az élet. Ismerkedni kell, megtanulni azt, hogy milyen emberrel szeret együtt lenni az ember. Mert mindenki más és bár a legtöbb ember valahol rendes, mégis csak nagyon kevés olyan ember van akivel egy éltetn keresztül együtt tud lenni az ember. Mostani tudás szerint Nekem ilyen a Mucika:). A Judittal se volt semmi baj, de valahogy más voltam mellette. Nem hittem a nagy lehetőségekben, úgy ahogy ő még most sem hisz abban, hogy több is lehetne és inkább csak boldogan el voltunk egymás mellett (egy ideig), de ez nem volt elég. Nem volt annyi kapcsolatunk. Hogy tudtuk bolna, hogy mindent megakpunk a másiktól. Ezapósom mondta egyszer, hogy egy időre szét kéne mennünk és ismerkedni. Totál felhúzott ezzel a „beszólással”. Pedig ők is így voltak anyósommal… Nekik se biztos, hogy együtt kellett volna maradni; talán nem sértem meg őket ezzel a gondolattal. Szóval egy embernek kellenek a kapcsolatok, a kalandok, a csalódások, hogy a végén megtalálja azt akire szüksége van. Nekem midenből kijutott már egy kevés, talán valamiből több is. Nem mondom, hogy nem lehetett volna még kalandozni, de ha valaki olyat találunk, mint a Mucika akkor azt a személyt nem engedjük el, hogy tovább kalandozzunk.:) szóval a gyerekeimnek biztos, hogy én is meg fogom mondani, hogy ismerkedjetek, járjatok, szakítsatok, mert ez az élet rendje. Persze vannak kivételek (pl. bátyámék), de nemez az alapeset. Elvenni pedig csak azt a nőt vedd el akivel tényleg holtomiglan holtodiglan (nem mintha én nem így éreztem volna). Ha pedig a szekér nem megy akkor azt is fel kell vállalni és meglépni amit meg kell. A válás után is van élt… De még milyen!!!!:)
MÁS! ez egy hiba volt amit elkövettem. Ami viszont nagyon fontos és sajnos rossz tulajdonságom, hogy hirtelen haragú vagyok. Ha valaki felidegesít akkor egyből elkezdem mondani neki és nem kegyelmezek,d mondom amíg lehet. Talán ezen már változtattam az elmúlt években, de meg mindig kitörök néha. Tudni kell az embernek a határokat és ha érdemes egy kicsit idegeskedni akkor ám legyen, de ami miatt egy év múlva nem idegeskedek amiatt most se kell. Ez igaz az apró dolgokra és nagyokra is.
MÁS! Kitartás és gyengeség. Sok esetben ha kitűzök egy célt akkor egy ideig kitartó vagyok és mindent megteszek a célomért, de egy idő után minden speciális ok nélkül esetleg leengedek. Ilyen pl ez a blog is. Addig amíg rando.pm jelleggel írok amikor akarok, addig nincs gond, viszont mikor már kitűzök egy célt, hogy írok 30 bejegyzést az életemről akkor már egy kicsit leengedek, pedig ezeket a bejegyzéseket se tart több erőbe megírni, csak oda kell egy kicsit tennem magam. Szóval ok nélkül nem vagyok elég kitartó. Azért vannak dolgok amiben kitartó vagyok, pl. házasság vagy google téma, de néha ok nélkül tolok feladatokat. Aztán ezekről a feladatokról szinte mindig kiderül, hogy a tervezett idő töredéke alatt meg lehet oldani a dolgot. 🙂 ezt a hibámat vezetem vissza a gyengeségre is. Tudom magamról, hogy pl. Azért se próbálnék ki drogokat, mert lehet, hogy nem lennék elég erős, hogy megálljam, mivel pont erre vannak kitalálva, hogy függőséget okozzanak. Talán a függöségre tartom magam hajlamosnak. A lényeg, hogy kitartónak kell lennem és ha valami nem a jó irányba megya kkor kell tudnom változtatni.
Tudom, hogy más tudna más hibámat is mondani, így ha valaki veszi a „bátorságot”, hogy ír nekem a hibáimról akkor az tszívesen veszem, mert jobb ember akarok lenni.:)