schmici.com Csak az vesztes aki feladja! Én HARCOS VAGYOK!

Barátok – 4/30

Mivel mostanra egy kicsit belassítottam ezért jobb, ha egy kicsit összekapom magam. Valahogy tudom, hogy egy ilyen bejegyzés csak 10 perc, mégis az elmúlt időkben alig volt lelki erőm rászánni magam, hogy egy kicsit írjak magamról. Ma is már vagy 2-3 óra hesszelésen vagyok túl és csak most jutok el oda, hogy egy kicsit írjak. Pedig semmibe nem telne és pont egy olyan témáról van szó, ami nagyon közel áll hozzám, a barátok.

Szerintem sokan azt gondolják, hogy rengeteg barátom van és mindenkivel jóba vagyok, vagy legalábbis próbálok. Az mondjuk szerencsém, hogy nyitott természet vagyok, de vannak a barátok és megkülönböztetek néhány embert akik nagyon-nagyon közeli barátok. Ettől függetlenül a barátokra sem lehet panaszom, nem csak amolyan haverok, hanem tényleg megpróbálnak mindent megtenni, ha segítség kell.

Szóval előszöris a főbarát. Hívjuk egyszerűen A-nak. Mikor megismertem akkor csak menő csávónak akartam látni, mintsem havernak, aztán nem telt bele egy hét és már úgy iszogattunk, mintha 10 éve ismernénk egymást, valahogy úgy ahogy rokonaimmal sosem sikerüt. Nomeg néha fogtuk Á fejét és segítettünk neki rókázni. Egy ideig utána nem is találkoztunk aztán amikor az élet mély bugyrait probáltam bejárni (önszántamból) akkor ébredtem rá, hogy ő egy igazi barát. Mikor valaki megmutatja neked a helyes irányt, mikor másoktól még irányítást sem kérsz akkor az nagyon sokat jelent és sose felejted el. Ő sose volt még egy percre se energiavámpír, pedig voltak ilyenek az életemben. Nagyon sokat köszönhetek, neki, mind iránymutatásban, mind pedig barátságban.

Rajta kívül van még nagyon sok közel álló személy, akiket félis meddig csoportba is lehet szedni. Vannak barátaim az előző munkahelyről. Közülük néhánnyal bár megvan a barátság és bármikor le tudunk ülni egy jót dumálni, mégis csak bulik alkalmával találkozunk (ST) vagy esetleg olyanok akikkel megbántottuk egymást, de aztán felnőttünk és megtaláltuk a közös utunkat (FG). Nomeg vannak akiknek látom, hogy kell a segítség és örülök, hogy értékelik, ha az ember segít (B). Az ember olyankor érzi igazán, hogy barát amikor másoktól hall olyan pozitív dolgokat vissza amit nem is gondolt volna, hogy mondanak róla.

Vannak olyan barátok akikkel most is együtt dolgozok. Őrájuk számíthatok a mindennapokban. Ha segítség kell a munkában vagy ha egyszerűen csak kirándulni akar az ember. Komoly példaképeim vannak köztük, sőt úgy mondanám, hogy mindenki megmutatta nekem, hogy miért is képvisel olyan értéket, amit nélkülözni nem tudnék.

Van egy szűk kör (kb 2 személy ÁE, GYK) akik úgy látják vágynak a privát céljaik elérése ahogy én is és ezért a privát munkát ugyanúgy nagyra értékeljük és sokat megteszünk a céljainkért. Belőlük erőt lehet meríteni és támogatólag vagyunk egymásra. Ők szintén nagyon fontosak nekem, mert amúgy elvesznék a gondolataimban.

Végül de nem utolsó sorban vannak olyan barátaim akik valahogy sajnos egy külön világot alkotnak és nem tudom vagy talán nem ismerem őket kirántani ebből a világból. Robesznek változnia kéne, szerintem, de ő se tudja, hogy akar-e, így néha nehéz segíteni neki.

Van egy olyan egyszemélyes csoport is akit régen sokkal nagyobbnak gondoltam. A rokon barátok. Ők azok a személyek akikkel van valami közös bennetek és ezért jobban tartjátok a kapcsolatot. Mert ugye néhény rokon csak azért van, hogy felnőjünk velük, de aztán szerencse vagy szerencsétlenség, de azért tőlük eltávolodunk. Tomika viszont az az egyszemélyes csoport akit nem lehet szó nélkül hagyni és tisztelni a bátorságát / kitartását az életben.

Utoljára írnék talán a legelsőről. Gyerekkoromban azt gondoltam, hogy minden akkori barátom megmaradt, de ahogy vége lett a sulinak úgy kerültek elő új barátok nekik is és nekem is. Azért Steve megmaradt annak ami volt. Talán ő volt az első igazi, hosszú távú barátom akivel még mindig csak 5 perc kell és máris a régi idők szerint élünk.

Régen szerintem nem voltam ilyen barátkozós, talán a válás hozta ezt ki belőlem, mert a mostani barátaim 80%-a bizony az elmúlt 5 évben akadt rám vagy akadtam rájuk.

Bárhogy is van, köszönöm nekik, mert tényleg ők képviselnek egy olyan értéket az életben amit sose akarnék eldobni magamtól. Emberek jönnek mennek körülöttünk, de a barátok jelentik az értéket a szerelmünk és a családunk mellett a mindennapokban. Köszi mindenkinek! 🙂