schmici.com Csak az vesztes aki feladja! Én HARCOS VAGYOK!

Apuka 60

Eljött a nap, ami talán sokaknak csak egy hétfő amin túl kell lendülni, de mint mindig valakiknek a születésnapja is. Ma az én édesapán töltötte be a 60. születésnapját és ennek alkalmából gondoltam írok pár sort arról, hogy mennyire is szerencsés vagyok az édesapámmal és mivel a jó szülők párban járnak ezért mondanám, hogy a szüleimmel!
Sokszor látom, hallom, meg persze én is megjártam már, hogy párok, kapcsolatok, házasságok szétmennek, a szülők elvállnak. Valahogy mindig az jut az ilyen szakításokról, válásokról eszembe, mint amikor valakinek hihetetlen problémái vannak a munkahelyével és minden más csak jobb lehet, így azonnal vált… majd ismét vált, majd ismét… Nem mondom, hogy minden hely tökéletes, mert én is váltottam már munkahelyet a tényleg kézzelfogható jobb lehetőség érdekében és én sem először vagyok házas, de ez meg nem mindig rajtunk múlik, ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Amit ebből ki szerettem volna hozni, hogy hihetetlen mértékű büszkeség van bennem édesapámmal és édesanyámmal kapcsolatban, mert ők mindig kitartottak egymás mellett és tényleg jóban, rosszban együtt vannak. Az élet sajnos velük sem volt mindig kegyes, de elmondhatom, hogy egészségesek és tesznek is azért, hogy azok is maradjanak. Az pedig, hogy ők kitartottak egymás mellett pozitív példa nekem a kitartásról és, hogy hogyan kell együtt élni egy házasságban. Nagy szerencsém, hogy ők a szüleim!
Elgondolkodtató az is, hogy az életben az emberek már a tv-re alapozzák, hogy milyen az ideál. Nem csoda, hogy minden fiatal űrhajós, énekes, meg celeb akar lenni. Aztán persze a másik kedvenc amikor a férj – vagy néha még a feleség is – csak arra jó, hogy a tv előtt egy sörrel élje le az életét. Ez sokszor jó ok arra, hogy miért gondolják az emberek, hogy a férfinek semmi se kell csinálnia otthon. Hát gratulálok mindenkinek aki a tv-ből tanulja a példaképet! Az én édesapám mindent megcsinált és mind a mai napig megcsinál a ház körül amihez nem kell speciális képzettség (pl. villanyszerelés). Ő már hozzáépített a házunkhoz, térkövezett, kerti tavat épített (konkrétan nekem :)), kerítést gyárt, asztaloskodik (szintén nekem:)) kertészkedik, fest, tapétázik, ablakot cserél és nem mellesleg a házimunkát tekintve vasal, takarít és a főzésben is mindig segít! Még sorolhatnám… Na akkor ki a megfelelő példakép a fiataloknak? Szerintem az aki nem fél elkezdeni megtenni amit meg kell és nem mellesleg meg is tudja csinálni azt! Megjegyzem, hogy az imént felsorolással még véletlenül sem szeretném édesanyám érdemeit kicsinyíteni, mert ahogy apu megfogja a főzés végét a feladatoknak, úgy anyu is odaáll a ház karbantartásához, újításához! Itt ami fontos, hogy szerintem az ilyen szülő mutatja a jó példát és bátorítja a gyerekét arra, hogy merjen tenni, új dolgokat kipróbálni, változtatni a sorsán! Köszönöm, hogy ilyen szüleim vagytok!
Az összetartást pedig talán az mutatja legjobban, hogy édesapámra még mindig azzal a mondattal emlékeznek az unokatestvéreim, hogy „Gabi bátyja dobjál fel!” (Balaton, gyerekkor…) és édesapám az aki a családfánkat kiépítette és vele együtt édesanyámnak is fontos, hogy mindenkivel jó kapcsolatot ápoljon legyen az haza vagy akár távoli rokon. Ezek mutatják meg nekem, hogy tényleg egy család vagyunk és a mi nagy családunkban (mert szerencsére nagy családunk van) milyen fontos szerepe van a szüleimnek!
Mindenkinek van heppje és ez édesapámmal sincs máshogy, de ez az élet rendje, szerintem az a fontos, hogy egymást tisztelve, határtalanul segítve éljünk együtt és ne csak egymás mellett éljünk, hanem együtt éljünk egy családként! Figyeljünk arra, hogy mivel tudjuk segíteni a másikat és ha mással nem, de jó szóval támogassuk a gyerekeinket, nomeg azok a szüleiket! Hálás vagyok az édesapámért és az édesanyámért, hogy ők a szüleim és köszönöm, hogy felneveltek minket bátyámmal!
Köszönök, hát mindent Nektek Drága Szüleim és Köszöntelek 60. születésnapodon Édesapám, kívánok Nektek jó egészséget, sok boldog, közös, szeretettel teli évet!