schmici.com Csak az vesztes aki feladja! Én HARCOS VAGYOK!

Amin változtatnék a jövőben 28/30

Húúúúúúúúúú bakkerom… ez megint egy kicsit amolyan sz*rpacskolásnak tűnik, de tényleg úgy gondolom, hogy vannak hosszú távú dolgok amiket jó magunk előtt tartani és szépen lépéseket tenni felé. Pl. nagyon tisztelem azokat az embereket akik a semmiből indítottak egy borgazdaságot, csak mert szeretnek szőlősgazdaként dolgozni. Nem könnyű munka és nem lógatják a lábukat, de ez olyan életcél vagy hivatás jellegű. Emellett bármennyire is hálás vagyok a jelenlegi munkámért valahogy most nem érzem, hogy ezt csinálnám 50 évesen is. Aztán persze sose tudni. Fontos nekem, hogy nagyon szívesen dolgozok otthon, hosszú távon fontosnak tartom a testmozgást ezért szimpatikus valami kerti munka (de kertész azért nem lennék). Szóval elgondolkodtató, hogy mit tennék. A fotózásban nem érzem magam elég művészinek vagy türelmesnek, bár a türelem nálam máshoz is hiányzik.

Amit fontosnak tartok, hogy egészség és anyagi biztonság mellett tudjak úgy dolgozni, hogy ne csak a pénz legyen a cél, hanem azt tudjam mondani, hogy ha bármikor nem élvezem vagy elvesztettem valamiben a hitemet akkor a kellő tisztességgel tudok váltani és van is hova alternatívám váltani. Nem gondolom, hogy munka nélkül, lábat lógatva tudnék élni, de azért kipróbálnám 2-3 hónapra, kicsi utazgatással. Ez is egy jó cél lenne egyszer az életben. Pl 1 hónap fizetés nélküli szabadság (ha megengedhetem magamnak), ezáltal feltöltődést érnék el és talán máshogy látnám a világot.

Pl. most szerintem a fizetésem feléből is meg tudnék élni, ha meghúznám magam, sőt… Akkor miért dolgozok ennyit? Mi lenne ha csak 4 órában dolgoznék? Ezek mind olyan kérdések amelyeket most még nem tudok megválaszolni, de talán a következőket kiköthetem hosszú távú célnak:

1. 1 hónap fizetés nélküli szabadság, amikor lehet, hogy privát munkát végeznék, de csak kipróbálnám magam az életben vagy relaxálnék.

2. Elérni azt, hogy anyagi stabilitást biztosítva tudnék dolgozni, nem csak azért, hogy fizetésem legyen. Ez alatt nagyjából azt értem, hogy mondjuk 1 évre való fizetésem elérhető a bankszámlámon és így ha bármi történik akkor tudok függetlenedni és nem kéne egyből munka után rohannom.

3. Olyan dolgot dolgozni életemben később amit nyugdíjas koromban is szívesen folytatnék. Nem feltétlenül kell ennek számítógépes vagy mostani projektes dolognak lenni, de hogy ne érezzem magam tétlennek, ha egyszer nyugdíjas lettem. Mert veszprémi papám is mindig azt mondta. „Elmegyek nyugdíjba és akkor kocsmázni fogunk egész nap!” Végül vele sose kocsmáztunk. Nem azért mert nem akart, hanem mert aktív volt élete mind a 81 évében.