schmici.com Csak az vesztes aki feladja! Én HARCOS VAGYOK!

5 kérdés amire választ kell tudni adni

Az ünnepek közeledtével egyre nagyobb eséllyel kérdez meg gyermekünk tőlünk valami olyan cikit amire se köpni se nyelni nem tudunk. Még nincs gyerekem, de úgy gondolom fontos, hogy az 5 alapkérdésre tudjam a választ mire gyermekem első mikuláskor hazajön az oviból.

Szóval vajon mi az az 5 kérdés ami a leginkább ciki lehet kiskorú gyermekünk részéről (szülői tapasztalatok alapján):

1. Nincs Mikulás. Miért mondtad, hogy van Mikulás? Tényleg nincs Mikulás?
Saját válaszom: A Mikulás létezik. Fontos viszont, hogy a Mikulás elsődleges feladata, hogy kövesse, hogy jók voltak-e a gyerekek és az ő kéréseiket összegyűjtse és segítsen a szülőknek!

2. Anya, Te vagy a Jézuska?
Saját válaszom: A Jézuska az a személy aki a legtöbbet teszi értünk! Ő mindig mellettünk van és figyel ránk, hogy védjen minket. Ilyen értelemben, igen én is Jézuska vagyok.

3. Mi az a f*sz?
Saját válaszom: Ezt a szót azok a kisfiúk (vagy néha kilányok mondják) akik nagyon félnek a sötétben ezért csúnyán beszélnek. Amúgy a f*sz a kisfiúk kukacát jelenti és akinek nagyon kicsi a kukaca az nagyon sokszor beszél csunyán.

4. Anya Te szűz vagy?
Saját válaszom: Akinek van gyereke az már nem szűz. Ez a világ rendje.

5. Apa Te dugtál már?
Saját válaszom: Dugni (bár ezt így nem szabad mondani) csak a felnöttek szoktak. Ez olyan dolog amit most még nehéz elmagyarázni, de ha valaki ezzel csúfolódik akkor az csak azért van, mert nem tudja, hogy ez mit jelent és azért butaságokat beszél.

Hangsúlyoznám ezek olyan kérdések, melyeket tényleg feltettek már ismerős szülőknek! Szóval nem kamu. A válaszokat persze Mucikával együtt találtuk ki 🙂

Azért ebből kell majd egy olyan változat is, hogy amikor már kezd felnőni a gyerek akkor többet tudjon 🙂

Boldog  mikulást mindenkinek! 🙂