schmici.com Csak az vesztes aki feladja! Én HARCOS VAGYOK!

Törlesztés 180-on?

Na a kormány aztán tudja, hogy hogyan okozzon nekem kellemes hétvégét? Valószínűleg másra nem lesz jó a 180-as frankon való törlesztési hír, de azért érdekes volt. Az embereknek több millió forintot jelentene ez a lehetőség és én is nekifutnék minden erőmmel, bár félek, hogy ez csak egy röpke gondolat volt. Vagy ha nem akkor nagyon érdekes világot élünk.

Én is frankhiteles vagyok, így nem örülök neki, hogy elszállt az árfolyam és szerencsémre és nagyon problémák nélkül tudom fizetni a hitelemet, de azért én is örülnék a lehetőségnek. Az viszont szerintem durva lenne, hogy az állam kitalálja, hogy a bankok mindenki helyett vállaljanak be kb 50Ft-ot költségnek, minden egye s svájci frank után. Hol éllünk? Ezekután tényleg kezdem azt gondolni, hogy ha ezt meg tudják csinálni a bankokkal akkor itt mindent meg lehet csinálni és sajnos jobb ha az ember pénze és értékei (talán maga az ember is) távol kerül ennek a hatásától… Szomorú ezt kimondani és bár nekem nagyon előnyös lenne ez a döntés, de mégis milyen alapon hozzák meg ezt a bankok terhére? Tényleg ennyire bármit megtehet néhány képviselő? Mert akkor holnap lehet, hogy újranyitják a gulágokat… persze nem akarok senkiről rossz hírt terjeszteni, de vajon mi jöhet ezután?

Lehet, hogy ez mégis egy jó döntés nekünk? Nem tudom. Én biztos kihasználom, ha lesz ilyen lehetőség, de félek, hogy ezzel olyan lavina indul el ami gazdaságilag is súlyos károkat fog okozni és megmutatja, hogy a parlementi pártok, főleg a kormány bármit megtehet és ha azt mondják holnap, hogy ugorj a kútba, akkor bizony jobb lesz ha ugrasz. Valahogy ebből a helyzetből nem látok most olyan lehetőséget amely ideális lenne.