schmici.com Csak az vesztes aki feladja! Én HARCOS VAGYOK!

Építési napló – 26 – Födém és belső dolgok

Na kissé elmaradva, de azért szem előtt tartva egy kis beszámoló magamnak. A hitel ugye megvan már és augusztus 1.-én födém került a házra. Ezzel lezárult a 4. szakasz. Tudom ez már kicsit régen volt. A födémnél nagyon kellett figyelni, hogy hol milyen lyuknak kell lenni (szellőzők, napcső, ventilátorok stb…), de egyelőre az a hír, hogy mindent jól csináltunk. Lassan már tető is lesz a házon, fenn vannak a gerendák.

Viszont egy tanulság közben. A villamossági tervet minél hamarabb meg kell csinálni, hova milyen áram kell és melyik kapcsoló, hol, mit kapcsol. Mi most ezért csúszunk 2-3 napot. A kőműves már ideges volt tegnap egy kicsit, hogy mikor jön a villanyszerelő, de elméletileg az is jön jövő héten. Hát igen, azért van szívás, de megoldunk mindent. Mától számítva elméletileg 2 hónap múlva lesz egy házunk ahova be lehet költözni (gondolom még engedélyek kellenek majd), úgyhogy most jön igazából a sűrűje, hogy figyelni kell. Szerintem amúgy talán a villany volt a leggázosabb, mert nagyon szerteágazó a téma. Elméletileg hétfőn este vár minket otthon egy tervrajz ami fölött gubbasztanunk kell 1-2 órát, hogy azt mondjuk rá, hogy rendben és akkor szerda magasságában már indul a téma.

Következő szakaszban a ház lényegében készen lesz, már csak engedély kell. Utána a beköltözéssel befejeztük a lényegi építkezést. 🙂

Szóval indulás, most jön a nagy figyelmet igénylő szakasz!!! 🙂